Еднофамилна къща, с. Моминско

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща в с. Моминско , общ. Садово, обл. Пловдив. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от юг, от към улицата. Входът на къщата е от юг. Предвидено е паркиране за два автомобила в рамките на имота.
Жилищната сграда се състои от партер (кота 0,00) и втори етаж (кота +2,90) .
На кота 0.00 са разположени : входна площадка, кабинет, антре/коридор, стълбище, баня, спалня, всекидневна, трапезария и кухня и веранда. До кота +2,90 се достига посредством монолитна двураменна стълба.
На втория етаж са разположени : коридор, три спални, две бани, дрешник и три тераси и перално помещение. Предвиден е ревизионен отвор към покрива.
Носещата конструкция на къщата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Над второ ниво(кота +2,90) е проектирана стоманобетонна плоча под скатния покрив с ефективна топлоизолация от минерална вата над нея. Стените се зидат с кухи керамични тухли. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см. Покривът е решен четирискатен с наклон 35% изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и керемиди ,,Bramac’’ Atica. Отводняването на покрива е с PVC улуци.
Фасадите са топлоизолирани и измазани със силикатна мазилка HBW 89 Baumit Life 0019 и HBW 16 Baumit Life 0372, както и частично облицовани с врачански камък и дъсчена обшивка с цвят златен дъб. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят дърво-тъмен дъб) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1047,00 кв.м
Застроена площ - 147.00кв.м
РЗП сграда - 268,00 кв.м

Comments are closed.