Еднофамилна къща Пловдив

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща с гараж за два автомобила.Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата. Входът на къщата е от югоизток. Предвидено е паркиране за два автомобила в гараж и едно външно паркомясто.
Жилищната сграда се състои от партер (кота 0,00) и втори етаж (кота +3,00) .
На кота 0.00 са разположени : гараж, котелно, баня, тоалетна, кабинет, антре/коридор, всекидневна, трапезария и кухня и покрита веранда. До кота +3,00 се достига посредством монолитна двураменна стълба.
На втория етаж са разположени : четири спални, две бани, гардеробно и две тераси.
Носещата конструкция на къщата е монолитна, стоманобетонна. Стените се зидат с кухи керамични тухли. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см. Покривът е решен четирискатен с наклон 35% изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и керемиди ,,Bramac’’ Atica. Отводняването на покрива е с PVC улуци. Отоплението е посредством котел на пелети и климатици.
Фасадите са топлоизолирани и измазани силикатна мазилка HBW 12 Baumit Life 0371 и HBW 44 Baumit Life 0185, както и частично облицовани с камък тип травертин. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят бял) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1292,00 кв.м
Застроена площ - 200.00кв.м
РЗП сграда - 370,00 кв.м

Comments are closed.