Еднофамилна къща кв. Остромила

Проект на двуетажна еднофамилна къща в кв. Остромила, гр. Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от север, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота. Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: антре, коридор, тоалетна, баня, перално помещение, склад, спалня, дневна с трапезария и кухня, веранда, с излаз от към дневната и стълбище, посредством което се осъществява връзката с горния етаж.
На кота +3,00 са разположени: коридор, килер, три спални, като едната е с гардеробно помещение, две бани (едната е индивидуална към спалня) и две тераси.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – цвят сив. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 8016, кафяв махагон), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством камина и електрически битови уреди (конвектори).
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е в два цвята - бяла
(BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0882 - HBW 11). Две от фасадите са частично облицовани с тухлена облицовка в сив цвят като мазилката , като е съчетана с фасадна композитна обшивка тип ,,Еталбонд‘‘ с декоративна цел ( в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT). Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 – желязно сиво, с двоен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 120.00 кв.м
РЗП - 250.00 кв.м
Площ на ПИ - 515.00 кв.м

Comments are closed.