Еднофамилна къща с гараж с. Мулдава

Предмет на разработката е еднофамилна къща с гараж в с.Мулдава, общ. Асеновград, обл. Пловдив.
Разположена е свободно в имота като към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване – гараж. Автомобилният и пешеходният подход са от североизток, от към улицата. Предвидени са две места за паркиране в гараж.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, което е осветено от северозапад и стълбищетo има необходимата площ на стълбищното огледало.
На кота 0.00 са проектирани входно предверие, коридор, спалня с гардеробно и баня, WC, дневна с кухн. бокс. От нивото има излаз на заден двор от кота -0,85 чрез двураменната стълба.
На кота +3.15 са разположени коридор, кабинет, гардеробно, спалня с тераса, баня с перално, спалня с баня и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е решен на две нива, с керемиди Тондах: скатен покрив – покриващ част от първия етаж и скатен покрив покриващ изцяло втория етаж.. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби за скатните покриви. Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка, облицовани с камък тип „врачански варовик“ и частично с винилна дъсчена обшивка. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 170.00 кв.м
РЗП - 290.00 кв.м
Площ на ПИ - 900.00 кв.м

Comments are closed.