Еднофамилна къща кв. Долни Воден

Предмет на разработката едноетажна двуетажна еднофамилна къща в кв. Долни Воден, Асеновград. Разположена свободностоящо спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвидено е едно паркомясто в границите на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: антре, баня с тоалетна, кухня с дневна и трапезария, спалня, килер, веранда и стълбище, посредством което се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 2,80 са разположени: коридор, баня с тоалетна, три спални и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0882 - HBW 11) и са частично облицовани с камък - базалт в сив цвят. Парапетът по терасата е ажурен.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 344 кв.м
Застроена площ - 86.60 кв.м
РЗП сграда - 176.20 кв.м

Comments are closed.