Еднофамилна къща кв. Горни Воден

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща в кв. Горни Воден, гр. Асеновград. Сградата е разположена свободностоящо, в средата на имота, спрямо виза за проектиране. Предвидени са пешеходен и автомобилен достъп от юг, от към улицата, като гарирането е решено в гараж.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота 0.00 са проектирани антре с изход към веранда, дневна с кухненски бокс и трапезария, предверие, тоалетна, склад, килер към кухнята под стълбището, гараж за две коли и стълбищна клетка.
На кота +3.15 са разположени коридор, перално, баня, две спални, две тераси, спалня с гардеробно и самостоятелна баня.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах'' Туист- антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят по RAL 7016 чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди (конвектори) .
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка Baumit HBW 89 Life 0019, частично третирани със сива мазилка Baumit HBW 16 Life 0875 и фасадна композитна обшивка Aresbond- ARW- 3801 Walnut. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 651.00 кв.м
Застроена площ - 188.15 кв.м
РЗП сграда - 298.15 кв.м

Comments are closed.