Еднофамилна къща Долни Воден

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда в р-н Долни Воден, общ. Асеновград, обл. Пловдив. Намира се над Долни Воден с гледка към низината и е с лека денивелация. Сградата е разположена в югозападната част на имота, за да се обособи дворно място към гледката. Предвидена е веранда на североизток и водна площ . Към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване – частично закрито гариране. Автомобилният подход, както и пешеходният достъп са от югоизток, от към улицата.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен. Разпределенията са съобразени изцяло с терена ,като помещенията са ориентирани към гледката.
На кота 0.00 са проектирани гараж за два автомобила, входно предверие, коридор, кабинет, WC, дневна с кухн. бокс, склад, стълбищна клетка и веранда, с изход към нея от към дневната.
На кота +3.15 са разположени коридор, спалня с гардеробно, баня и тераса към нея, баня с перално, спалня с тераса, спалня и тераса, с достъп до нея от коридора и от спалнята.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см.
Покривът е плосък- хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди (конвекори) .
Модерното съчетаване на материалите , като видовете и цветовете допринасят за отличителния архитектурен облик, функционалност и оформление на сградата, като цялостна визия. Фасадите са топлоизолирани- EPS 10см и третирани с бяла мазилка, частично топлоизолирани с каменна вата- 10см и облицовани с композитна фасадна обшивка- “Aresbond” ARW-9807 Royal Teak и топлоизолирани с каменна вата- 10см и облицовани с композитна фасадна обшивка- “Aresbond” ARS-1001 Milk White и частияно облицовани с сив гнайс-кокал. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Застроена площ - 178.00 кв.м
РЗП - 353.00 кв.м
Площ на ПИ - 677.00 кв.м

Comments are closed.