Еднофамилна къща Горни Воден

Предмет на разработка е еднофамилна жилищна сгрда, която е разположена свободностоящо в имота. Автомобилният и пешеходният подход са от североизток, от към улицата посредством рампа, нужна да преодолеем денивилацията на терена. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота и един двоен гараж.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота - 3,50 са разположени: антре, коридор, двоен гараж, тоалетна, баня с тоалетна, перално помещение, два склада, две спални, банкетна зала и веранда с излаз към двора и стълбище, посредством което се осъществява връзката с горните етажи.
Поради голямата денивелация, съществуваща на терена, втория етаж на кота +/- 0,00 е частично вкопан. Тук се предвиждат: коридор, килер, кухня с дневна и трапезария, две спални с индивидуални гардеробни помещения, баня с тоалетна, тоалетна, тераса и стълбищна клетка.
На кота +3,50 са разположени: коридор, кухня с дневна и трапезария, две спални ,като едната е с индивидуално гардеробно помещение, предверие с баня и тоалетна и килер.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен , изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – кафяв цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 8016, кафяв махагон), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством камина и електрически битови уреди (конвектори).
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89), фасадите са частично облицовани с каменна облицовка (травертин) в бежов цвят. За акцент на централно разположените елементи е използвана фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ с декоративна цел ( в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT).
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят по RAL 8016 - кафяв махагон, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1344,00 кв.м
Застроена площ - 216.00кв.м
РЗП-619.40кв.м

Comments are closed.