Еднофамилна къща Горни Воден

Предмет на разработката едноетажна двуетажна еднофамилна къща в кв. Горни Воден, Асеновград. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Предвидени са три паркоместа в границите на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: коридор, склад, баня с тоалетна, кухня с дневна и трапезария и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 3,15 са разположени: коридор, перално помещение, баня с тоалетна, две тераси, три спални, като едната е с индивидуална баня с тоалетна и гардеробно помещение.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (сив цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
е съчетана с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ (в сив цвят – ARS - 1102). Стените са частично облицовани с камък - кокал. Парапетът по терасите е стъклен (закалено стъкло) .
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 504 кв.м
Застроена площ - 98.70 кв.м
РЗП сграда - 207.50 кв.м

Comments are closed.