Еднофамилна къща Горни Воден

Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвиден е двоен гараж . Поради съществуваща денивелация на терена, първия етаж е на две нива, като дневната и верандата са на по - ниското.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: коридор, баня с тоалетна, два склада, килер, две спални, дневна с трапезария и кухня с директен достъп към веранда, перално помещение, тоалетна, двоен гараж, и стълбище, посредством което се осъществява връзката с горните етажи.
На кота +2,85 са разположени: коридор, баня с тоалетна, три спални (като едната е родителска и е с индивидуална баня с тоалетна и гардеробно помещение), четири тераси, дневна с трапезария и кухня.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – кафяв цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 7011, сив), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством камина и електрически битови уреди (конвектори).
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е в два цвята - бяла
(BAUMIT, 0019 - HBW 89) и бежова (BAUMIT, 0376 - HBW 49).
Фасадите са частично облицовани с каменна облицовка от кафяв камък – гнайс, тип кокал, като са съчетани с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ (в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT).
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 – сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1831.00 кв.м
Застроена площ - 180.60 кв.м
РЗП сграда - 361.20 кв.м

Comments are closed.