Еднофамилна къща с. Болярци

Предмет на разработката е еднофамилна къша в с. Болярци, общ. Садово, обл. Пловдив. Разположена свободностоящо, в североизточната част на имота. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата.
Жилищната сграда e едноетажна и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: антре, коридор, две спални, спалня с баня и гардеробно, баня с предверие, два склада с отделен достъп всеки, дневна с трапезария, кухня и веранда с изход от антрето.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е скатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди Тондах Болеро- цвят червен. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят черен чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди (конвектори).
Фасадите са топлоизолирани и третирани с кремаво-бяла мазилка Baumit HBW 72 Life 0199, частично облицовани с каменна облицовка кокал – цвят кафяв и цокъл с каменна облицовка кокал- цвят кафяв. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 570.00 кв.м
Застроена площ - 177.60 кв.м
РЗП сграда - 177.60 кв.м

Comments are closed.