Еднофамилна къща в затворен комплекс

Проект на еднофамилна къща, част от затворен комплекс от къщи в кв. Горни Воден, гр. Асеновград. Сградата e триетажна. Автомобилният и пешеходният подход са от север, от към улицата. Входът на къщата е от север. Имотът е с голяма денивелация.
Предвидено е паркиране за два автомобила в рамките на имота – в гараж.
Жилищната сграда се състои от сутерен (кота -2,80), първи етаж(кота 0.00 и втори етаж (кота +3,00) .
На кота -2.80 са разположени : гараж за два автомобила, три склада, котелно и коридор. До кота 0,00 се достига посредством монолитна двураменна стълба.
На първи етаж(кота 0.00) са разположени : антре, wc, баня, дневна с кухненски бокс, спалня за гости и веранда, с изход към нея от към дневната.
До кота +3.00 се достига посредством двураменна монолитна стълба. На това ниво са проектирани три спални с две бани, коридор и тераса към една от спалните.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно и частично вътрешно. Покривът е плосък- хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с два цвята мазилка, частично видим бетон и частично облицовани с фасадна композитна обшивка HPL-цвят дърво. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 567,00 кв.м
Застроена площ - 112.00кв.м
РЗП сграда - 329,50 кв.м

Comments are closed.