Еднофамилна къща в гр. Куклен

Предмет на разработката двуетажна еднофамилна къща в гр. Куклен. Сградата е свободностояща, разположена в северозападната част на имота, спрямо визата за проектиране. Пешеходния и автомобилен достъп са от северозапад, от към улицата. Предвиден е гараж за два автомобила.
Сградата се състои от два надземни етажа, като първия е частично вкопан, няма сутерен. Достъпа до сградата от улицата се осъществява на кота ±0.00.
На кота -3.85 са проектирани: коридор, тоалетна, кабинет, склад, дневна с кухня и трапезария, от които се излиза на верандата и стълбище посредством което се осъществява връзката с другия етаж.
На кота ±0.00 помещенията са на две нива, като разликата във височината се преодолява с няколко стъпала. На по – ниското ниво
(кота ±0.00) се предвиждат: антре, двоен гараж и стълбището.
На кота +0,70 са проектирани: коридор, баня с тоалетна, перално помещение, три спални с изход към терасите, като едната е с индивидуална баня с тоалетна и гардеробно помещение.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см.
Покривът е плосък - хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Отоплението е посредством индивидуални отоплителни уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани със сива мазилка Baumit HBW 16 Life 0443, частично третирани с плочки клинкер светло сив RAL 7035 и частично облицовани с композитна фасадна обшивка - Aresbond – ARS –1101 RAT MILK WHITE - топлоизолирани с каменна вата - 10см. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 738 кв.м
Застроена площ - 166.66кв.м
РЗП сграда - 340.30 кв.м

Comments are closed.