Еднофамилна къща в Асеновград

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда в кв. Долни Воден, общ. Асеновград, обл. Пловдив
Сградата е разположена свободно в имота спрямо виза за проектиране, а югоизточно откъм уличната регулация са автомобилният подход и пешеходният. Паркирането е решено в гараж.
Сграда се състои от три надземни етажа, като първият е частично вкопан и се обслужва от двураменно монолитно стълбище, което е осветено откъм северозапад.
На кота -3.15 са разположени коридор, склад с вход и от към двора, тоалетна с предверие, фитнес с душово помещение и кухня-трапезария .
На кота ±0.00 са проектирани гараж за две коли, коридор, склад, тоалетна с предверие, спалня с баня, дневна с кухненски бокс и веранда
На кота +3.15 са две спални с тераси, коридор, баня, спалня с предвидени към нея - гардеробно, баня, тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, покрит с керемиди ,,Брамак – Атика - Антик . Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с светла мазилка тип „травертино“, бяла мазилка и частично са облицовани с каменна облицовка травертин/варовик. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят тъмен дъб) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 755,00 кв.м
Застроена площ - 160.00кв.м
РЗП сграда -464,30 кв.м

Comments are closed.