Еднофамилна къща в Асеновград

Сградата е разположена на калкан със съществуваща сграда от северната страна, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от изток, от към улицата. Предвидено е едно открито паркоместо в границите на имота.Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.На кота ±0.00 са разположени: коридор, баня с тоалетна, килер, спалня, дневна с трапезария и кухня и стълбище, посредством което се осъществява връзката с горните етажи.
На кота +3,00 са разположени: коридор, баня с тоалетна, перално помещение, три спални , тераса с достъп до две от тях и стълбище, посредством което се осъществява връзката с горния етаж.
На кота +6,00 са разположени: коридор, лятна кухня и тераса с озеленен покрив.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством камина и електрически битови уреди (конвектори).
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е в два цвята - бяла
(BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0882 - HBW 11).
Фасадите са частично облицовани с дървена обшивка от естествен материал, като са съчетани с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ с декоративна цел (в сив цвят –
ARS - 1102).
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 – желязно сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 100.00 кв.м
РЗП - 236.90 кв.м
Площ на ПИ - 187.00 кв.м

Comments are closed.