Еднофамилна къща в гр. Банкя

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща в кв. Михайлово, р-н ,,Банкя‘‘, СО.
Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от юг, от към улицата. Предвидено е едно открито паркомясто в границите на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, осветено от фасадата.
На кота ±0.00 са разположени: антре, коридор, тоалетна, склад, дневна с кух.бокс, покрита верадна с излаз от към дневната, стълбище до кота +2.80.
На кота +2.80 са проектирани три спални , коридор, тераса с излаз от две от спалните, две бани.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ - медитеран, теракота антик. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие, цвят черен, чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два цвята мазилка( бяла и кафява) и частино облицовани с камена облицовка – врачански варовик. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016 с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 432,00 кв.м
Застроена площ(без веранда) - 64.00кв.м
РЗП сграда(без веранда) -139 кв.м
Площ веранда - 33.00кв.м

Comments are closed.