Еднофамилна къща Асеновград

Предмет на разработката е триетажна еднофамилна къща в Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Предвидени са две открити паркомясто в границите на имота и гараж за 4 автомобила.
Сградата се състои от три надземни етажа, обслужвани от монолитно стълбище, осветено от фасадата.
На кота ±0.00 са разположени: антре, дневна с кух.бокс, спалня за гости със баня към нея, отделна тоалетна, стая за хоби, гараж за 4 автомобила, два склада с подход от към гаража, частично покрита веранда с излаз от дневна и стаята за хоби, стълбище към кота+3.30.
Кота +3.30 са разположени четити спалани, всяка със самостоятелна баня и тераса, гардеробно към една от спалните, общ склад, перално помещение и техническо помещение.
Кота +6.60 са разположени кът за отдих, фитнес, кабинет и тоалетна.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е едноскатен, хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено със скрити за фасадата водосточни тръби.
Отоплението се предвижда да бъде с индивидуални битови електро уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла и сива мазилка и частино облицовани с фасадна композитна обшивка - тип ,,Еталбонд. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016 с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
В проектът е предвидено и изграждането на външен басейн с обем 48.00м3 по отделен проект.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1338.00 кв.м
Застроена площ - 312.00 кв.м
РЗП сграда - 725.40 кв.м

Comments are closed.