Еднофамилна къща Асеновград

Предмет на разработката е триетажна еднофамилна къща в Асеновград.Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота и гараж за 2 автомобила.
Сградата се състои от три надземни етажа, обслужвани от монолитно стълбище, осветено от фасадата.
На кота ±0.00 са разположени: коридор, антре, дневна с кух.бокс, баня, спалня, гардеробно, баня, предверие, тоалетна, тераса с излаз от дневна, спалня и гардеробно, стълбище към кота -3.50 и кота +3.50.
На кота -3.50 са проектирани коридор, склад, дневна с кух. бокс, перално, две спални, две гардеробни, две бани стълбище към кота 0.00 и веранда с излаз от дневна, спални и перално.
Кота +3.50 е разположен фитнес, коридор, баня и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е едноскатен, хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено със скрити за фасадата водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка и частино облицовани с фасадна композитна обшивка - тип ,,Еталбонд. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016 с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
В проектът е предвидено и изграждането на външен басейн с обем 64.80м3 по отделен проект.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1089.00 кв.м
Застроена площ - 242.60 кв.м
РЗП сграда - 637.70 кв.м

Comments are closed.