Еднофамилна къща Асеновград

Предмет на разработката едноетажна двуетажна еднофамилна къща в Асеновград. Сградата се състои от два надземни етажа и без сутерен.
На кота ± 0.00 се предвиждат: склад, коридор, баня с тоалетна, дневна с кухня и трапезария, две спални, веранда и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 3,15 са разположени: коридор, баня с тоалетна, перално помещение ,три спални, като едната от тях е с гардеробно помещение, три тераси и стълбищна клетка.
На кота + 6,30 се предвижда подпокривно пространство.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (сив цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението се предвижда да е с битови, електрически уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0864 - HBW 33) стените са частично облицовани със сив камък – тип кокал. Парапетът по терасите e стъклен (от закалено стъкло) .
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 395 кв.м
Застроена площ - 111.30 кв.м
РЗП сграда - 261.60 кв.м

Comments are closed.