Еднофамилна къща Асеновград

Предмет на разработката е еднофамилна къща в Асеновград. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Предвидено е едно паркомясто в границите на имота.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: антре, баня с тоалетна, кухня с дневна и трапезария, спалня, веранда и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи.
На кота + 2,90 са разположени: коридор, перално помещение, баня с тоалетна, тераса, три спални и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 5,80 са разположени: коридор, тоалетна, склад, и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
е съчетана с фасадна композитна обшивка тип ,,Захид” в два цвята -
ACLASS 3126 (тъмно дървесно) , ACLASS 3129 (светло дървесно). Стените са частично облицовани с камък - базалт в сив цвят. Парапетът по терасите плътен и стъклен (закалено стъкло) .
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 223.80 кв.м
Застроена площ - 87.00 кв.м
РЗП сграда - 227.00 кв.м

Comments are closed.