Двуфамилна къща с. Мулдава

Предмет на разработката е двуетажна двуфамилна къща в с. Мулдава, общ. Асеновград, област Пловдив. Жилищната сграда е разположена свободностоящо, в североизточната част на имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от две места- от североизток от към главната улицата и от изток от към улица тупик . Терена е почти равен с лека денивелация, за това не се предвижда терасиране.
Жилищната сграда e двуетажна и е без сутерен, предвидена за две семейства, с отделен вход за всяко и самостоятелна стълбищна клетка .
На кота ±0.00 са разположени: антре, спалня със самостоятелна баня с тоалетна, тоалетна, котелно, стълбище, кухня и дневна с трапезария, като от кухнята и от дневната се излиза на покрита веранда. Същите помещения се повтарят симетрично и в другата част на сградата.
На кота +2.80 са разположени: коридор, стълбище, перално, баня с тоалетна, спалня със самостоятелна тераса, спалня със самостоятена тераса и спалня с гардеробно, баня и самостоятелна тераса . Симетрично в другата част са разположени същите помещения.
На кота +5.60 са разположени: стълбище, коридор, склад и подпокривно пространство с надзид 1.35 м. Симетрично в другата част на къщата са същите помещения.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна с покрив от дървена конструкция, като покрива е общ за двете части.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди Тондах Туист- цвят антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят антрацит чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством термопомпа с подово отопление и конвектори описано подробно в ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани частично със сив естествен камък- кокал, бяла мазилка Baumit HBW 89 Life 0019, цокъл със сив естествен камък- кокал и частично облицовани с фасадна композитна обшивка Aresbond ARW- 3807 ROYAL TEAK. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 776.00 кв.м
Застроена площ - 276.10 кв.м
РЗП сграда - 556.30 кв.м

Comments are closed.