Двуфамилна къща с. Марково

Предмет на разработката е ,,Жилищна сграда'' в ПИ с идентификатор 47295.58.281 по КК нас. Марково, общ. Родопи, област Пловдив. Жилищната сграда е разположена свободностоящо, в средата на имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улица тупик с номер 47295.58.279. Терена е с денивелация и за това се предвижда терасиране на двора на няколко нива.
Жилищната сграда e двуетажна и със сутерен, предвидена за две семейства, с отделен вход за всяко и самостоятелна стълбищна клетка . Двете части на сградата се разделят с пет сантиметрова фуга.
На кота -3.15 са разположени: входа на сградата, гараж за две коли, коридор, склад, килер, и монолитно стълище. Втората част е симетрична и огледална.
На кота ±0.00 са разположени: тераса с изход към дневната, кухня с дневна и трапезария, коридор, тоалетна с предверие, закрита веранда с изход към кухнята, монолитно стълбище. Предвижда се и открита веранда. Същите помещения се повтарят симетрично и на другата част.
На кота +3.15 са разположени: коридор, тоалетна с баня, перално помещение две спални със самостоятелни тераси и още една спалня . Симетрично в другата част са разположени същите помещения.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна с покрив от дървена конструкция. Като покрива е общ за двете части, но също е разделен с борд на фуга пет сантиметра.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди Тондах Туист- цвят антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят антрацит чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством климатична инсталация описана подробно в ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани частично със сива мозаечна мазилка по каталог на Baumit- М 330, бяла мазилка Baumit HBW 89 Life 0019, цокъл със сива мозаечна мазилка по каталог на Baumit- М 330 и частично облицовани с фасадна композитна обшивка Aresbond ARW- 3807 ROYAL TEAK. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Comments are closed.