Двуфамилна къща гр. Куклен

Предмет на разработката е двуфамилна жилищна сграда в гр. Куклен. Жилищната сграда е разположена свободностоящо в имота. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата. Терена е с денивелация и за това двора се предвижда е терасовиден на две нива.
Жилищната сграда e двуетажна и е без сутерен, предвидена за две семейства, с отделен вход за всяко и самостоятелна стълбищна клетка .
На кота ±0.00 са разположени: гараж за две коли, веранда, от която се влиза в сградата, тоалетна, коридор, склад, котелно, перално, монолитно стълище. Втората част е симетрична и огледална, но поради денивелацията първата плоча е на -0.35м от кота ±0.00.
На кота +2.80 са разположени: тераса, кухня с дневна и трапезария, коридор, баня с тоалетна, тоалетна, спалня с тераса, спалня с тераса, монолитно стълбище. Същите помещения се повтарят симетрично и на другата част.
На кота +5.60 са разположени: коридор, тоалетна и подпокривно пространство. Симетрично в другата част са разположени същите помещения.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна с покрив от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди Тондах Болеро- цвят антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят черен чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством термопомпа – въздух/вода. Предвиждат се радиатори и конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани частично с сиво-синя мазилка Baumit HBW 10 Life 0861, бяла мазилка Baumit HBW 89 Life 0019, и цокъл с каменна облицовка гнайс- цвят сив. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.
Представен е подробен контруктивен проект. Представени са и проекти по част Електро, част ВиК, част Енергийна ефективност, част ОВиК, част Геодезия и част Вертикална планировка.

Comments are closed.