Двуфамилна къща в кв. Прослав

Предмет на разработката е двуфамилна жилищна сграда в местност „Прослав“, район „Западен“ , общ. Пловдив. Сградата е едноетажна и е без сутерен.
Разположена е свободностоящо в имота спрямо Виза за проектиране. Състои се от две отделни жилища. Автомобилният и пешеходният подход на сградата са от юг, от към улицата, а входовете на жилищата респективно от изток и запад.
Предвидено е паркиране за четири коли.
Жилищата са идентични със застроена площ от 99.30м2 и се състоят от антре, дневна/трапезария с бокс, перално, баня, спалня, спалня с баня и гардеробно.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно и частично вътрешно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно или вътрешно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см. Покривът е скатен с керемиди, хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с външни PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани частично с бяла мазилка, частично облицовани с гнайс и частично обшити с композитно пластифицирано дърво. Дограмата е алуминиева (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
Технически показатели:

Площ на ПИ - 904.23 кв.м
Застроена площ - 199.60 кв.м
РЗП сграда - 199.60 кв.м

Comments are closed.