Двуфамилна жилищна сграда

Предмет на разработката е двуфамилна къща в кв. Прослав, гр. Пловдив. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от юг, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота – по едно за всяко жилище.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен. Сградата се състои от две жилища, всяко на две нива( на кота 0.00 и кота +2.90) и със собствено вътрешно стълбище.
Жилище №1 (ЗП-188.15кв.м) е на две нива( кота 0.00 и кота +2.90).
На кота 0.00 се проектирани: антре, коридор, баня, склад, спалня, дневна с кух. бокс с излаз на веранда(частично покрита) и еднораменно стълбище към кота +2.90.
На кота +2.90 са предвидени спалня с гардеробно, баня и тераса към нея, още две спални, перално и баня и коридор.
Жилище №1 (ЗП-188.15кв.м) е на две нива( кота 0.00 и кота +2.90).
На кота 0.00 се проектирани: антре, коридор, баня, склад, спалня, дневна с кух. бокс с излаз на веранда(частично покрита) и еднораменно стълбище към кота +2.80.
На кота +2.80 са предвидени спалня с гардеробно, баня и тераса към нея, още две спални, перално и баня и коридор.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е едноскатен, хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено със скрити за фасадата водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани със сива мазилка и частино облицовани с фасадна композитна обшивка - тип ,,Еталбонд. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016 с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 533.0 кв.м
Застроена площ - 177.80 кв.м
РЗП сграда - 376.30 кв.м

Comments are closed.