Глемпинг с. Скобелево

Предмет на разработката глемпинг в с.Скобелево, местност "Стар хармани", обл. Пловдив. Сградите са разположени свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. По желание на възложителя в проекта се предвиждат една жилищна сграда и две обслужващи, които еднакви по площ и визия (склад и лятна кухня). Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Предвидени са три паркоместа в границите на имота.
Жилищната сграда се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: склад , тоалетна, предверие, дневна, кухня, веранда и стълбище, посредством което се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 3,15 са разположени: котелно, коридор, перално помещение, четири спални, като всяка е с индивидуална баня с тоалетна.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е двускатен, хидро и топлоизолиран, покрит с битумни керемиди в зелен цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (кафяв цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Покривната конструкция е дървена.

Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством термопомпа и подово отопление. Вентилационната система е предвидена по ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Фасадна композитна обшивка тип ,,Захид”
ACLASS 3126 (дървесно) е съчетана с облицовка от естествен камък - гнайс в сив цвят.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, кафяв цвят, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
Обслужващите сгради са на един етаж, еднакви като площ и визия. В едната се предвижда лятна кухня и баня с тоалетна (сграда 1), а в другата ,(сграда 2) склад за инвентар и баня с тоалетна. Носещата конструкция е изцяло дървена. Покривът е двускатен и е покрит с битумни керемиди в зелен цвят, които продължават и по стените. Съчетани са с фасадна композитна обшивка тип ,,Захид” ACLASS 3126 (дървесно) и облицовка от естествен камък - гнайс в сив цвят
Отоплението се предвижда с климатична инсталация по ОВК проект.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 3706 кв.м
Застроена площ - 209.60 кв.м
РЗП сграда - 325.40 кв.м

Comments are closed.