Вилна сграда с.Мостово

Предмет на разработката е вилна сграда в c. Мостово, общ.Асеновград, обл. Пловдив.
Сградата е разположена е свободностоящо в имота, на нормативните отстояния от пътя и съседните имоти, спрямо виза за проектиране. Входът на сградата е от югозапад, а от северозапад, от към улицата , има предвиден подход към гараж за паркиране на два автомобила.
Сградата е двуетажна, без сутерен .
На кота 0.00 са разположени антре, коридор, перално, баня, джакузи, предверие, склад, кабинет, дневна с кук.бокс и гараж за паркиране на два автомобила на кота -0.20. От дневната има излаз на покрита веранда.
До кота +2.80 се достига посредством монолитна стълба, разположена в дневната. На това ниво са проектирани коридор, три спални, баня и тераса, с подход към нея от към коридора. Предвиден е и ревизионен отвор за достъп до покрива.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е двускатен и едноскатен, решен на няколко нива, с наклон 40%, изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и покрит с керемиди ,,Брамак‘‘. Отводняването е решено с видим PVC улук и чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с бяла мазилка, дъсчена обшивка( златен дъб) и частично облицовани с естествен камък, тип ,,кокал‘‘. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят сив) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Comments are closed.