Сграда с административна и жилищна част и търговски обекти

Предмет на разработката е сграда със смесено предназначение - търговски обекти, административна част и жилищна част за персонала.
Разположена е свободностоящо в имота. Автомобилният и пешеходният подход ще са от северозапад, от към улицата. Предвидени са седем паркоместа в границите на имота, като едно от тях (най - близкото до входа) е за инвалиди. Сградата се състои от три надземни етажа.
На кота ±0.00 ще са разположени: магазин 1 и магазин 2 за промишлени стоки, входно предверие, общо помещение, съблекалня, тоалетна за мъже, тоалетна за жени и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи.
На кота + 4,25 ще са разположени: коридор, килер, два офиса, като към единия ще се обособи архив, заседателна зала с кухненски бокс, тераса, коридор, предверие, тоалетна за мъже, тоалетна за жени, апартамент 1 за персонала, състоящ се от: коридор, перално помещение, тоалетна, баня с тоалетна, дневна с кухня и трапезария, две спални, тераса, килер и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етаж.
На кота + 7,70 план разпределението е сходно с това на долния етаж, а именно: коридор, два офиса (3 и 4), заседателна зала с кухненски бокс, тераса, тоалетна, кухня (обща), апартамент 2 за персонала, състоящ се от: коридор, баня с тоалетна, дневна с кухня и трапезария, две спални, тераса, и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 11,15 се предвижда стълбищна клетка.
В конструктивно отношение сградата представлява стоманобетонна носеща конструкция, съставена е от стоманобетонни плочи, греди, колони и шайби . Ограждащите тухлени зидове (25см), както и вътрешните (12см), са керамични, „Винербергер”. Предвидена е топлоизолация EPS - 10 см по външните зидове, при цокълните стени - XPS - 10 см. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с три цвята – частично с композитна фасадна обшивка по каталог на
,,Аресбонд‘‘ – бял (ARS - 1001), дървесен (ARW- 3801) и сива мазилка (BAUMIT 0885, HBW 31). Парапета по терасите е стъклен, от закалено стъкло.

Технически показатели:

Площ на имота- 2958 кв.м
Застроена площ - 208.80 кв.м
РЗП сграда - 751.10 кв.м

Comments are closed.